• شير پاستوريزه بايد در يخچال نگهداري شده و قبل از انقضاي تاريخ به مصرف برسد .
  • از خريد پنيرهاي تازه محلي جدا خودداري نماييد .
  • قوطيهاي كنسرو سالم بايد فاقد هر گونه بادكردگي و زنگ زدگي باشند .
  • قوطيهاي كنسرو سالم بايد فاقد هر گونه فرو رفتگي و ضرب ديدگي باشند .
  • تخم مرغ ها رافقط قبل از مصرف بشوئيد .
  • تخم مرغهاي شكسته و ترك خورده بيشتر در معرض آلودگي هستند بنابراين خطر بهداشتي دارند .
  • آب سالم . دست تميز . غذاي سالم . ضامن سلامتي است .
  • غذاهاي پخته را قبل از مصرف دوباره كاملا داغ كنيد .
  • مراقب باشيد غذاهاي خام و پخته با هم تماس نداشته باشند .
  • محيط آشپزخانه را همواره تميز نگهداريد .
  • غذاها را از دسترس حشرات . جوندگان و ساير جانداران دور نگهداريد .
  • هميشه از آب بهداشتي و سالم استفاده كنيد .
  • هميشه از آب لوله كشي يا جوشيده يا ضدعفوني شده استفاده نماييد .
  • از مصرف يخ غير بهداشتي و صنعتي بمنظور آشاميدن خودداري كنيد .
  • از شستن البسه و ظروف در آب شهرهاي عمومي خودداري كنيد .
  • مصرف معقول آب و اجتناب از آلوده ساختن آن نشانه هوشياري و درك ما از محدوديتهاي جدي منابع آب شيرين است.
  • آب آلوده يكي از مهمترين عوامل انتقال بيماريهاست .
  • آب سالم به همان اندازه كه براي نوشيدن مهم است براي تهيه مواد غذايي نيز اهميت دارد .
  • بروز بسياري از بيماريهاي حاد روده اي از طريق آب و غذاست .
  • از خريد هر نوع مواد خوراكي از فروشندگان دوره گرد خودداري نماييد .
  • در صورت تمايل به خوردن بستني از بستني داراي پروانه بهداشتي استفاده نماييد .
  • قبل از انبار كردن مواد غذايي از عدم آلودگي آنها به حشرات و كپكها مطمئن شويد .
  • غذا را بطور كامل بپزيد .
  • كليد سلامت با رعايت اصول بهداشت مواد غذايي .
  • از مصرف مواد غذايي و نوشيدنيها با احتمال ألودگي شديد ميكروبي مثل معجون و شير موز خودداري نماييد .
  • در هنگام خريد مواد غذايي بسته بندي شده به تاريخ توليد ، تاريخ مصرف(انقضا) و پروانه ساخت آن توجه داشته باشيد .
  • استفاده از انبرك و يا دستكش يكبار مصرف جهت تهيه ساندويچ و بسته بندي انواع شيريني جات الزامي است .
  • سعي كنيد غذا را تازه و براي مصرف يكبار تهيه نماييد .
  • تهيه مواد غذايي از فروشگاههايي كه پروانه کسب دارند و عدم خريد از فروشندگان دوره گرد يكي از مهمترين راههاي پيشگيري از بيماريهاي روده اي است .
  • مواد غذايي را در ظروف يا محفظه هاي مطمئن قرار دهيد تا در معرض هجوم موشها قرار نگيرد .
  • در صورت مشاهده مواد غذايي كپك زده أنها را سريعا از يخچال خارج و ظروف و يخچال ألوده را ضد عفوني نماييد .
  • از قرار دادن مواد غذايي به مقدار زياد در يخچال خودداري نماييد .
  • قبل از قرار دادن گوشت . سبزي و ميوه جات در يخچال آنها را شسته و ضد عفوني نماييد .
  • تغذيه سالم . حق همه است .
  • از خريد و مصرف شيريني جات و تنقلات حاوي رنگهاي مصنوعي به شدت پرهيز كنيد .
  • آب سالم . هواي سالم . غذاي سالم = زندگي سالم
  • رعايت بهداشت مواد غذايي . ضامن سلامتي
  • تاريخ توليد و انقضاء مصرف پروانه ساخت . پروانه بهره برداري . نشاني كارخانه سازنده بايد بر مواد غذايي بسته بندي شده حك شده باشد .
  • استفاده از كيسه هاي پلاستيكي سياه بازيافتي جهت بسته بندي مواد غذايي . غير بهداشتي و ممنوع است .
  • افرادي كه در محلهاي تهيه . توزيع و طبخ مواد غذايي كار ميكنند موظف به استفاده از رپوش . كلاه و داشتن كارت معاينه پزشکي هستند .
  • رعايت موازين بهداشتي در مراكز تهيه و توزيع و فروش مواد غذايي و اماكن عمومي گامي است به سوي سلامت جامعه
  • غذاي پخته را حتما در يخچال نگهداري كنيد .
  • از مصرف مجدد روغن حرارت ديده جدا خوداري نماييد .
  • روغن مايع را در محل خنك دور از نور و هوا نگهداريد .
  • نمك را كم مصرف كنيد اما آنهم از نوع يد دار باشد .
  • از حرارت دادن زياد و طولاني روغن مايع خودداري كنيد .
  • غذاهاي گوشتي را حتما در يخچال نگهداريد .
  • براي پيشگيري از بيماريهاي روده اي حتما ميوه و سبزيجات را بعداز گل زدايي و شستشوي با مايع ظرفشويي با محلول پركلرين ضدعفوني نماييد .
  • يكي از راههاي پيشگيري از ابتلا به كيست هيداتيك سالم سازي سبزيجات طبق دستورالعمل ميباشد .
  • سالم سازي سبزيجات شامل 4 مرحله است :
  1. پاكسازي از گل ولاي
  2. انگل زدايي با مايع ظرفشويي
  3. ضدعفوني
  4. شستشو با آب
  • سبزيجات خام را دوراز دسترس كودكان قرار دهيد .
  • در هنگام پاك كردن سبزيجات از دست زدن به اشياء ديگر خوداري نماييد .
  • به هنگام خريد سبزي از تماس آن با نان و ساير مواد غذايي جدا خودداري كنيد .
  • قوطيهاي كنسرو سالم بايد فاقد هر گونه فرو رفتگي و ضرب ديدگي باشند .
  • تخم مرغ را هرگز نشوييد و در صورت شستن سريعا مصرف كنيد .